Louisville Historical Museum Conceptual Plan

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin Email this link

Consultation has concluded

Update: On December 5, 2017, the Roybal Corporation presented the final conceptual design to City Council. Take a look at the presentation in the Document Library. Thanks for your participation!

The Roybal firm hosted an open house in June to review the initial design alternatives and solicit input from the community. The community also had the opportunity to view the initial designs online after the meeting and to give input on the three design alternatives in June and July, including through making comments on this site.

The Roybal firm reviewed the public comments that were received and considered them in working on a revised design. The redesigned building would consist of two levels and a basement area for museum collection storage for a total of about 3,600 square feet (with a possible option to extend the basement further to gain more collection storage space). The firm presented its revised design at a second public meeting on October 2nd.

The City recently hired the Roybal Corporation to prepare conceptual drawings of a new visitor center building at the Louisville Historical Museum based on the recommendations of the Museum Campus Master Plan and Needs Assessment. A new building could serve as a community facility to welcome visitors and teach students about Louisville’s history, meet accessibility requirements, and address existing space constraints. Let us know what you think about the alternative conceptual designs!

Update: On December 5, 2017, the Roybal Corporation presented the final conceptual design to City Council. Take a look at the presentation in the Document Library. Thanks for your participation!

The Roybal firm hosted an open house in June to review the initial design alternatives and solicit input from the community. The community also had the opportunity to view the initial designs online after the meeting and to give input on the three design alternatives in June and July, including through making comments on this site.

The Roybal firm reviewed the public comments that were received and considered them in working on a revised design. The redesigned building would consist of two levels and a basement area for museum collection storage for a total of about 3,600 square feet (with a possible option to extend the basement further to gain more collection storage space). The firm presented its revised design at a second public meeting on October 2nd.

The City recently hired the Roybal Corporation to prepare conceptual drawings of a new visitor center building at the Louisville Historical Museum based on the recommendations of the Museum Campus Master Plan and Needs Assessment. A new building could serve as a community facility to welcome visitors and teach students about Louisville’s history, meet accessibility requirements, and address existing space constraints. Let us know what you think about the alternative conceptual designs!

CLOSED: This discussion has concluded.
Discussions: All (2) Open (0)
  • First Round of Comments from the Community

    over 3 years ago
    Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin Email this link
    CLOSED: This discussion has concluded.

    You need to be signed in to add your comment.

    1. What do you think about the design alternatives for a new visitor center building? 

    2. What do you like? 

    3. What don't you like?

    Replies Closed
  • Second Round of Comments from the Community

    almost 3 years ago
    Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin Email this link
    CLOSED: This discussion has concluded.

    You need to be signed in to add your comment.

    1. The façade of the building was altered in response to public comments. What do you think of the redesigned façade?

    2. The entrance on the north side was moved closer to Main Street in the revised design. What do you think about this?

    3. The consultant's most recent presentation (p. 16 and p. 19) show alternative locations of the building entrance on the north and east sides. Each option would have an impact on the first floor interior space. Which of the two options do you prefer?

    4. What do you think about the revised design and how you would compare it to the initial designs?

    Replies Closed